Är dubbdäck det bästa alternativet?

Frågan om vilken sorts vinterdäck man ska välja kommer alltid upp när det är dags för nya. Frågar du en däckverkstad kan de förklara varför dubbdäck är bra.

Det finns många åsikter om dubbdäck och på vissa gator i städerna är de förbjudna. Frågan är då om de verkligen är det bästa alternativet när du ska välja vinterdäck. Går du till en kunnig däckverkstad behöver du inte undra längre, eftersom de vet vad som passar din bil.

Kör du framförallt inne i städer där snöröjningen och halkbekämpningen fungerar behöver du inte ha dubbdäck. Där handlar det mer om att anpassa farten, köra mjukt och hålla avstånden. Halka uppstår alltid, men med ansvarsfull körning och vinterdäck i gott skick går det bra.

Moderna dubbdäck är av hög kvalitet och är bättre för miljön

De tillfällen när du verkligen behöver dubbdäck är när du kommer utanför stadens gator och kör på vägar där det kan finnas is. Dubbdäcken får ett bättre väggrepp, och gör att du kan ta dig upp för isiga backar, eller minska din bromssträcka på en hal landsväg.

Det bästa du kan göra är därför att kontakta din däckverkstad när det är dags för nya däck. Berätta om din bil och hur du kör, så kan de ge dig råd om vilka däck som är bäst för just din bil. Moderna dubbdäck av hög kvalitet har anpassats till de miljökrav som finns, och river inte längre upp vägbanan på samma sätt. Det viktigaste är att du kan köra säkert.

11 Jul 2022