Det finns massor att göra i Gävle

Gävle är en stad som erbjuder väldigt många alternativ för både ung som gammal, man som kvinna och oavsett vilka intressen som man kan tänkas ha. Det är en stad där naturen ständigt är närvarande; men utan att staden för den saken skull tappar i puls. Tvärtom, Gävle har ett erkänt bra uteliv och detta har man till stor del de drygt 14.000 studenter som studerar på Högskolan att tacka. Även restauranger och cafeér samt trevlig shopping är något som man erbjuds i Gävle. Kort och gott; här finns något både för finsmakaren och för den person som tar dagen som den kommer.

Sevärdheter i Gävle

Om man ska lista några sevärdheter i Gävle så finns det många att välja på. Vi kommer dock att hålla det hela lite stramare och enbart ta med de saker som vi anser vara rena måsten för en turist i gävle att besöka.

  • Bergengrenska Gården: Upplev en köpmansgård från 1800-talet och faktiskt den enda byggnaden i den här delen av Gävle som klarade sig från den förra stadsbranden. Idag är Bergengrenska Gården ett kulturcentrum och här kan du bland annat passa på att ta en fika eller en bättre sortens lunch i en härlig och genuin miljö.
  • Julbocken. Ett måste att se i Gävle under december månad. Staden störste kändis – möjligen Rolf Lassgård undantagen – är värd att skåda i sin fulla prakt. Passa på att be en stilla bön om att den klarar sig från att brinna upp – det behöver den.
  • Gävle Konserthus: upplev den magnifika byggnaden ritad av arkitekten Bo Karlberg och låt dig förföras av samspelet mellan den och den närliggande Gavleån. Gävle konserthus stod klart 1998 och har sedan dess varit en plats där musiker från hela världen uppträtt. Rekommenderas är en guidad tur!
  • Sveriges fängelsemuseum: känn på hur det är att sitta inne. I Gävle finner du Sveriges fängelsemuseum och här utlovas en upplevelse utöver det vanliga. Ta del av fängelsepolitik genom åren, vandra i underjordiska hålor och se hur utvecklingen gått framåt.
  • Sveriges Järnvägsmuseum: I Gävle så hittar du några av världens finaste föremål inom järnvägshistoria och detta är en plats för hela familjen. Upplev coola lok och vagnar, se den enorma utvecklingen på plats och slappna av med en ekologisk fika i – naturligtvis – restaurangvagnen. Lös en biljett till en häftig resa – här går allt på räls!