Blogg

RSS

Ett hundfoder som passar din fyrbente vän

1 Oct 2022

Det är inte enkelt att välja rätt hundfoder till en hund som vill äta kungligt varenda dag. Efter många olika försök, så har man äntligen funnit ett hundfoder.

Dagen man skaffade valp, så räknade man inte med att man skulle få den vildaste, jobbigaste men mest fantastiska lilla hund man kunde skaffa. Om man blir gråhårig i förtid, då har man iallafall något att skylla på. Tanken på att ha Sonny som sällskapshund, den har man fått släppa.

Han har så snällt fått dra upp matte på benen och träna betydligt mer än vad som var tänkt. De dagarna man tänkte att man skulle sitta framför en film med en massa gos och kel, bestod istället av träning. En energisk hund, en glad och sprallig hund och ett bra hundfoder, då har man en frisk hund.

Hundfoder med bra energi i

Trots alla de grå håren som Sonny lyckas ge en, så ångrar man inte en dag att man skaffade honom. Som golden retriever kan man tänka sig att han skulle äta allting, men det gjorde han inte. Efter att ha testat en massa olika foder, så hittade man äntligen ett hundfoder som Sonny älskade.

Ett foder av bra kvalité och med tillräckligt med energi i. Dessutom smakar det uppenbarligen bra, inte för att man själv testat, men enligt Sonny iallafall. Med ett bra foder som funkar för Sonny, så kommer han klara av det hektiska liv han vill ha och få äta gott när det är matdags.

Mäklare hjälper många olika klienter i Gävle

27 Jul 2022

Det är inte bara villor och lägenheter som mäklare i Gävle kan hjälpa till att förmedla. De kan även hjälpa den som letar efter ett företag att ta över.

Anna och hennes sambo Richard var båda bagare och hade alltid längtat efter att starta ett eget bageri. Nu hade de bestämt sig för att göra slag i saken och leta reda på en lokal som passade dem och deras verksamhet. Samtidigt var de sugna på att byta miljö och kunde tänka sig att flytta till Gävle.

Nu satt de på ett tåg till Gävle för att se om mäklaren kunde erbjuda dem något som kändes intressant. Paret var på det klara med hur mycket de kunde spendera. Det var viktigt att tänka på att de måste investera i köksmaskiner, frysar och andra saker som de inte kunde vara utan.

En magisk mäklare

Mäklaren, som visade sig heta Gina, satt redan på kaféet där de stämt möte. Anna gick fram till disken för att handla något till dem medan Richard satte sig och började prata. Hon har en perfekt lokal för oss, säger Richard ivrigt, och efter en kvart beger de sig till objektet.

Lokalen låg väldigt centralt och Gina såg ivrig ut. När de kom in förstod de varför. Det var ett gammalt kafé. De förra ägarna hade lämnat kvar flera maskiner som de kunde ta över om de ville. Paret var helt mållösa. Det här var mer än de någonsin kunde ha hoppats på. Lokalen krävde inte allt för omfattande renovering. De sa ja med det samma. Det kändes som om de kommit hem. Ta första steget med att kontakta en mäklare här: mäklareigävle.se

Med catering fixas minglet i Gävle

23 Jul 2022

Högskolan i Gävle anlitade catering för mingelfesten. Genom finurlig servering på olika bord blev det god rotation på folket och många kontakter kunde knytas.

Högskolan i Gävle anordnade ett event med föreläsningar och workshops. Det hade kommit gäster från andra högskolor och universitet i hela Norden. För att främja det sociala samspelet och göra det enklare att prata med många olika människor, hade det bestämts att man skulle satsa på mingel den avslutande kvällen.

Självklart använde man sig av catering i Gävle. De erbjöd läckra och eleganta små kanapéer och munsbitar som passade perfekt på sammankomsten. Där fanns till exempel små bitar surdegstoast med kantarellröra, örtmarinerade champinjoner, samt olika varianter av snittar och tunnbrödsrullar.

Catering med lyckat koncept

Cateringpersonalen hade gjort ett fantastiskt jobb med att tillaga alla smårätterna. För att öka chanserna att folk verkligen skulle mingla hade de lagt upp några olika typer av munsbitar på samma fat. På andra fat låg det andra sorter. Faten hade sedan ställts ut på de många ståborden i lokalen. Där kunde gästerna själva plocka till sig av maten.

Om man ville testa alla varianter som fanns av de olika smårätterna var man tvungen att byta bord ett par gånger under kvällen. På så sätt hamnade man tillsammans med nya människor att prata med. Konceptet var verkligen lyckat och det var väldigt högt i tak under hela kvällen. Den ansvariga på cateringfirman tänkte att det här sättet att servera på mingelparty måste vi tipsa våra syskonrestauranger om.

Är dubbdäck det bästa alternativet?

11 Jul 2022

Frågan om vilken sorts vinterdäck man ska välja kommer alltid upp när det är dags för nya. Frågar du en däckverkstad kan de förklara varför dubbdäck är bra.

Det finns många åsikter om dubbdäck och på vissa gator i städerna är de förbjudna. Frågan är då om de verkligen är det bästa alternativet när du ska välja vinterdäck. Går du till en kunnig däckverkstad behöver du inte undra längre, eftersom de vet vad som passar din bil.

Kör du framförallt inne i städer där snöröjningen och halkbekämpningen fungerar behöver du inte ha dubbdäck. Där handlar det mer om att anpassa farten, köra mjukt och hålla avstånden. Halka uppstår alltid, men med ansvarsfull körning och vinterdäck i gott skick går det bra.

Moderna dubbdäck är av hög kvalitet och är bättre för miljön

De tillfällen när du verkligen behöver dubbdäck är när du kommer utanför stadens gator och kör på vägar där det kan finnas is. Dubbdäcken får ett bättre väggrepp, och gör att du kan ta dig upp för isiga backar, eller minska din bromssträcka på en hal landsväg.

Det bästa du kan göra är därför att kontakta din däckverkstad när det är dags för nya däck. Berätta om din bil och hur du kör, så kan de ge dig råd om vilka däck som är bäst för just din bil. Moderna dubbdäck av hög kvalitet har anpassats till de miljökrav som finns, och river inte längre upp vägbanan på samma sätt. Det viktigaste är att du kan köra säkert.

Säkra och snygga stängsel i Gävle

24 May 2022

Visst ser det lyxigt ut att ha ett finns stängsel runt sin tomt? Det ser inte bara lyxigt ut, det är dessutom tryggare att ha. I Gävle hittar du fina stängsel.

Visst är det skönt att kunna stänga in det man vill hålla inne, men samtidigt stänga ute det man inte vill ska komma in. De gäller inte bara det du har innanför din dörr, utan även i din trädgård. Att ha okända människor gåendes i sin trädgård är inte något man vill ha.

Med ett säkert stängsel runt tomten, så håller man inne det man vill och ute det man vill. Låt din hund löpa fritt utan att riskera ta sig utanför tomten. Låt barnen springa så fort benen bär över gräset. Du vet att innanför stängslet är de trygga. Ett snyggt och praktiskt stängsel för din fastighet.

Få hjälp med ditt stängsel i Gävle

Att ha ett stängsel runt tomten kan vara just det som fattas för att få det så prydligt som du vill. Det finns många smarta och snygga lösningar på stängsel så du kan få något riktigt fint som matchar ditt hem. Rätt stängsel kan ge ditt hem ett rejält lyft.

Om du köper stängsel i Gävle kan du även få hjälp med att sätta upp det. Ett stängsel som är rakt, fint och stabilt gör sig alltid bäst, både för funktionen, men även för ögat. Hitta ett företag som säljer stängsel och låt dem sätta upp det åt dig. Då blir det ett proffsigt resultat.

Solceller räddar dig från en stigande elräkning i Gävle

9 May 2022

Satsa på solceller i Gävle om du har ont i magen över de stigande energipriserna. Alla dina grannar kommer snart göra samma sak. Ni sitter nämligen i samma båt.

Många husägare har en klump i magen när de läser alla rubriker om stigande energipriser och allmän inflation. Men det finns några som känner sig lite nöjdare med tillvaron: de som installerat solceller på taket till sin villa. Vissa av dem är helt självförsörjande på el. Andra genererar till och med ett överskott som de säljer vidare.

Inte konstigt att de är nöjda med tillvaron. Men om du ännu inte satsat på solceller till ditt hus så är det absolut inte för sent. Det är bara hög tid. Börja med att räkna på dina nuvarande energikostnader för hushållsel och uppvärmning. Sedan kan du kolla på olika möjliga scenarier för framtiden, där elen gått upp med si och så många kronor.

Solceller räddar även dina grannar från sina stigande elräkningar

När du väl räknat på möjliga prisökningar för el, är det möjligt att det första du kommer göra är att slänga dig på luren och ringa upp en leverantör som kan komma och installera solceller i Gävle redan nästa dag.

Det är oerhört populärt att installera solceller just nu, av samma anledningar som du vill göra det. Även om du inte brukar bry dig om vad andra gör, kan det vara skönt att veta att ditt tak inte kommer sticka ut i mängden bland de andra villataken på gatan.

När man vill hyra lokal i Gävle

27 Jul 2021

Som egen företagare kan det vara ensamt, men behöver inte vara så. Det upptäcker man om man vill hyra lokal i Gävle. Med flera företagare i byggnaden finns stor möjlighet till nya kontakter.

Daniel hade haft sin firma i ett år. Allt gick bra men han led av ensamheten det innebar. Att aldrig ha någon att fika med och bolla lite idéer gjorde att det ibland var svårt att komma till beslut i viktiga frågor.

Trots detta hade han inte deltagit i frukostmöten som arrangerades för företagare men nu fick det bli ändring. Det var det bästa beslutet han någonsin tagit. Där träffade han en gammal klasskompis som berättade vilken tur han haft när han letade lokal i Gävle.

Gävles bästa ställe att hyra lokal

Så kom det sig att Daniel redan nästa dag bokade ett möte med hyresvärden för företagshotellet kompisen hyrde in sig hos. Han visades runt och bestämde sig på fläcken. Han skulle få ett kontor för en person men kunde senare hyra ett större om behovet fanns.

Loungen var utformad för att ge ett professionellt intryck och skulle ge ett bra första intryck hos klienterna när de kom på besök.

Företag med olika inriktningar i samma hus gjorde en fin grund för potentiella samarbetspartners i framtiden. Men bäst av allt tyckte Daniel ändå var att höra röster från angränsande rum. Han såg dessutom fram emot fikastunder med intressanta samtal.

Önskar man hyra kontorstjänster var även det möjligt. Slippa bokföring, tänkte Daniel och log åt tanken.

Tips och råd inför ditt takbyte

2 May 2020

Funderar du på att byta tak men tycker att det verkar omständigt? Vill du ha ett nytt tak och står frågande inför hur du ska göra? Undrar du var man hittar de allra bästa tipsen inför takbytet?

Då var det dags. Taket är gammalt och slitet och det är nu det ska till med ett takbyte. Vad gör du om du aldrig har bytt ett tak förut? Kan man göra det själv eller behövs det mer expertis i denna fråga? Finns det några faror man bör se upp med eller andra fallgropar? Viktiga frågor med flera svar. För det är ju så att en del klarar av att byta ett tak själv medan andra faktiskt behöver ta till hjälp. Inget fel i det. Hur skulle världen se ut om vi alla kunde göra samma saker. Nej, som tur är finns det människor som specialiserar sig på olika områden och det gör det hela lätt som en plätt.

Till att börja med

För det första bör du fråga dig om du är i fysisk form att gå upp på ett tak och arbeta där. Det kan vara farligt och det är inte alltför ovanligt att en och annan hemmafixare har trillat ner från taket och skadat sig. För det andra är det ganska viktigt att du har en hantlangare eller någon som hjälper dig genom projektet. Det är bäst att ta reda på vilken sorts tak du har att göra med. Det finns allt från vanliga enkla papptak till tegel, plåt och betong. Och det är oftast inte bara det yttre som behöver läggas om. Det finns material under som papp och tjärpapp. Ta kontakt med en firma som har specialiserat sig på tak och gå igenom vad det skulle innebära innan du bestämmer dig.

Är materialet en smakfråga?

Har du inte bestämt dig ännu för vilket tak du vill ha kommer här några exempel vad det finns att välja på och deras fördelar. Betongpannorna har rönt framgång då de är billiga och har en bra passform. Man kan räkna med lång livslängd. Tegelpannor blir vackrare för varje år som går, håller kylan ute och väger lite i jämförelse med betong. De har en livslängd på 40 år. Papptak kan vara det perfekta alternativet på tak utan nämnvärd lutning. Billigaste alternativet men minst hållbart. Slutligen har vi plåttak som blir större och större på marknaden. Det är lätt och har den i särklass längsta livslängden. Vi tipsar att läsa mer om takbyte på denna webbsajt: https://www.takläggaregävle.se

Vad arbetar en elektriker i Gävle med?

1 Mar 2020

Vad arbetar en elektriker i Gävle med? Hur utvinns elektricitet och vad är egentligen elektricitet? Vilka olika slags elektriker finns det och hur utbildar man sig till elektriker?

En elektriker i Gävle arbetar med elektricitet och det vet säkert de flesta men vad är elektricitet? Elektricitet består av en ström av elektroner som rör sig mellan minus och plus och detta mäts i Ampere, medan det som driver strömmen heter spänning och mäts i volt. Det vi kallar elektricitet kan uppstå vädermässigt som i till exempel åska eller statisk elektricitet som uppstår med material mot friktion. Elektricitet kan skapas på en mängd olika sätt som man kan se när det gäller kraftverk. Det går att utvinna elektricitet från vatten, vind, sol och delning av atomkärnor som sker i kärnkraftverk. Och när det kommer till olika sätt att skapa elektricitet så sker det konstant forskning och nya kraftkällor upptäcks och uppfinns löpande.

elektriker löst problemet

Olika slags elektriker

Det finns grovt sett två olika slags elektriker: högspänningselektriker och lågspänningselektriker. Högspänningselektriker arbetar med elektricitet i till exempel kraftverk, högspänningsledningar och elverk. Det är ett yrke som har hög risk eftersom direkt kroppskontakt med högspänning är dödligt. Lågspänningselektrikern däremot är nog den som gemene man oftast kommer i kontakt med eftersom det är de som arbetar med elektriciteten som finns i hus och på vanliga arbetsplatser. Det vill säga i väggkontakterna och alla typer av hushållsmaskiner. Elektricitet kan man även arbeta med om man är exempelvis maskintekniker, bilmekaniker eller liknande och det är då oftast låg spänning man arbetar med och med en annan utbildning i grunden.

Hur utbildar man sig till elektriker?

Elektriker är ett av hantverksyrkena och ingår i utbudet av gymnasiets treåriga utbildningar. Många som blir elektriker har utbildat sig redan efter grundskolan och det kan bero på att man har ett intresse för elektricitet och elektronik, eller att man sett hur en elektriker arbetar och känner att det kan vara något man vill göra själv också. Om man lite senare i livet kommer på att man vill utbilda sig till elektriker så går det också bra. Utbildningar finns hos yrkeshögskolan och andra skolor som till och med har utbildningar på distans. För att arbeta som elektriker så måste man ha bevis för att man är utbildad. Detta är med andra ord inte ett yrke som man kan lära sig på egen hand och börja arbeta med.

Hitta din restaurang i Gävle!

2 Dec 2019

Ska du flytta till Gävle? Då är antagligen det mesta nytt för dig i staden. Det är ju både spännande och utmanande att flytta till en helt ny plats; var finns alla saker som du kommer att behöva? Vad finns tandläkaren, vårdcentralen, gymmet eller kontaktlinsaffären? Oftast blir det till att försöka hitta sina nya favoritställen, som den restaurang i Gävle som du kommer att gilla allra bäst. Dit du har lust att gå för att äta din lunch eller ta med din dejt.

Så hur ska du gå till väga? Ska du äta dig igenom alla restauranger? Eller är du den som hellre går till omdömessajter som yelp.se eller reco.se? Ingen av alternativen är fel. Det bästa sättet är helt enkelt det som passar en själv bäst. Men här vill vi poängtera att det finns en hel del bra restauranger som är värda att gå till och proväta från deras menyer.

Gå genom all restauranger i Gävle

Du har cirka 200 restauranger att äta dig genom. Går du till en ny varje lunch, så tar det ju dig cirka ett år, innan du har ätit dig genom majoriteten av restaurangerna. Dessutom får du röra dig  över mer än centrala Gävle om du ska äta på de största restaurangerna i Gävle. Men det är ingen dum idé alls. Bara på det sättet blir du inom kort en mästare på god mat i Gävle och kommer att känna till alla de bättre restauranger som finns där. Du kommer att äta allt från svensk husmanskost (Hörnet Bar och kök), fransk mat (Pitcher's), sushi (Esa Sushibar), tapas (Pinchos), indisk mat (Namaste), italienskt (La Famiglia), thailändsk mat (Tom Yum Ninety Nine), amerikanskt (Church Street Saloon Country & Western), och mycket annat i Gävle.

Restauranger i centrala Gävle

I centrala Gävle har du de flesta restauranger som har bra och populära maträtter, här hittar du Hörnet Bar och Kök, Harrys, Pitchers i Gävle, Slick City, Patong Bar & Thailändsk restaurang, Cheers och Bong Mai restaurang och bar, bland många andra. På somrarna när det är finare väder än nu i december, finns ju även Fullriggaren Strand som ligger invid gästhamnen. Känner du dig osäker på om du kommer att hitta i Gävle, kan du ju alltid börja med att besöka dessa centrala restauranger, så har du nära till alla och kan röra dig inom en liten och behändig yta. Sedan kanske du på liknande sätt vill gå igenom de olika barer som finns och var du hittar den mest generösa krögaren eller bartendern.

Att uppfylla sin undersökningsplikt som köpare av fastighet

3 Jul 2019

Köpare av fastighet har en lagstadgad undersökningsplikt. Exakt vad som gäller framgår av jordabalken, en lag som lägger ett ganska stort ansvar på köparen. Att kontakta säljaren för ersättningsanspråk i efterhand för fel som har missats är lönlöst – i alla fall om det kan anses att dessa fel borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning.

Nyckelordet är alltså noggrann undersökning. Som köpare behöver man säkerställa att inga obehagliga överraskningar gömmer sig i huset. Ett vanligt sätt att uppfylla sin undersökningsplikt är att låta göra en överlåtelsebesiktning. Vilken yrkeskompetens en besiktningsman bör ha är inte reglerat i lag, men det finns certifikat och behörigheter som ”bör” innehas.

Går igenom samtliga ytor

Under en överlåtelsebesiktning går besiktningsmannen igenom samtliga öppna och tillgängliga ytor i fastigheten. Det handlar till exempel om balkong, vind, förråd, källare och givetvis byggnadens samtliga rum. Vidare överlämnar säljaren viktiga handlingar, som sedan ligger till grund för en riskanalys som skrivs efter att besiktning är gjord. Besiktningsmannen talar även med säljaren om kompletterande information behövs. Det kan till exempel handla om renoveringar, mindre ombyggnationer och annat som inte framgår av de handlingar som säljaren först tillhandahållit.

Anledningen till att många väljer att låta göra en överlåtelsebesiktning, är helt enkelt att man som privatperson sällan har den kunskap som krävs för att känna sig trygg med att man har uppfyllt undersökningsplikten till fullo. Visst kostar det att anlita en besiktningsman – men det är också en kostnad som många anser är värd att ta. Det kan ses som en slags försäkring. Skulle ett dolt fel visa sig bör du känna att du har gjort det som står i din makt för att inte ha känt till felet tidigare. Som nämnt ovan, så krävs en noggrann undersökning för att ersättningsanspråk ska kunna göras.

Vissa saker kan man göra själv

Det finns också ett antal saker som du kan göra själv, även om du anser att du inte har fullgod kunskap. Testa att saker och ting i huset fungerar som de ska. Titta under mattor, skruva på kranar och titta bakom tavlor, till exempel.

Vad en överlåtelsebesiktning kostar att göra varierar, och flera faktorer spelar in. Vanligt är att det kostar mellan 6 000 och 15 000 kronor, bland annat beroende på husets storlek och vad besiktningen innehåller. En annan faktor som kan spela in är var huset ligger – ett avlägset hus utanför Gävle kan vara billigare att besiktiga än ett hus relativt centralt i Stockholm, eftersom fler faktorer kan behöva tas hänsyn till. En sökning på ”överlåtelsebesiktning Gävle pris” (byt ut Gävle mot din stad) bör ge dig relevant information.

https://www.svenskfastighetsbesiktning.se/ är ett företag med duktig och rutinerad personal. 

 

 

Enkelt och smidigt med flyttstädning

21 May 2019

När man ska flytta finns det mycket som behöver göras och ordnas. Det gäller både boendet man ska flytta till, men även boendet man ska flytta ifrån. Det är spännande tider men också ganska tuffa tider eftersom det är så mycket som måste ordnas. Att packa ner ett helt boende i kartonger är ett mycket tidskrävande arbete för hela familjen, men det är som bekant något som måste göras. När man äntligen har fått med allt i flyttbilen måste även bostaden städas noga.

Sedan måste man se över alla försäkringar, telefon- och internetabonnemang och liknande och såklart göra en adressändring.

Man behöver också lösa hur man ska transporteras bolaget till den nya adressen. Det går att hyra lätt lastbil eller släp på bensinmacken eller så anlitar man flytthjälp av en flyttfirma. 

Flyttstädning

Något som många kommer på i det sista är flyttstädningen. När bostaden är tömd på allt måste den vara i nyskick. Det inte alltid det roligaste när man bara vill börja uppackningen i den nya lägenheten eller huset. När det gäller flyttstädning så finns det riktlinjer som man måste följa så att den blir korrekt utförd. Annars kan man få påbackning från hyresvärd eller mäklare och det är inte roligt mitt i flyttstressen. Så det gäller att planera in den tidigt i flyttprocessen eller anlita städhjälp av en professionell städfirma.

Vad ingår i en flyttstärdning?

För det första ingår förutom städningen invändigt även till exempel garage, förråd, källare och tomt. Man har fullt ansvar att bostaden och alla utrymmen är i toppskick.

Sedan måste man grundligt städa alla rum. Det innebär dammsugning, dammtorkning av väggar och tak, skura golven med mera. Det som man märker när man flyttat ut all inredning är att det blivit mycket smutsigt bakom dessa. Detta måste därför städas mycket noga. Det måste också rengöras bakom vitvaror, innuti tömda skåp, golvbrunnar, fläktar, toaletter, handfat och runt och i avlopp. 

Anlita hjälp med flyttstädningen

Allt fler anlitar hjälp med flyttstädningen av en städfirma. Det är väldigt smidigt att slippa göra det själv mitt i en turbulent flytt. Då vet man att man får en perfekt städning utan att behöva oroa sig för att den egna städningen ska bli godkänd. Visst kostar det lite pengar men det går att ta hjälp av ROT-avdraget och få ett avdrag på 50 % upp till 25 000 kr per rum. Detta brukar generellt dras direkt på fakturan. Det kommer bespara familjen på mycket stress.

Ska du flytta från Uppsala?

11 Apr 2019

Är du på väg bort från Uppsala? Du kanske har fått nytt jobb, eller studier någon annanstans i vårt avlånga land? Det är en stor process att komma iväg och flytta in i en ny bostad. Man ska packa, göra sig av med sådant som man varken vill, eller som inte lönar sig att ta med till den nya platsen. När man väl har gått igenom den processen ska man sedan flytta alla sakerna, transportera dem till den nya adressen. Sedan ska man bära in alla packlådor och möbler. För att inte glömma den viktiga flyttstädningen. När man väl är på den nya platsen, ska man dessutom packa upp. Det tar både lång tid och mycket energi att göra allt det som hör ihop med en flytt.

Man kan välja en eller flera tjänster 

Många flyttfirmor har breddat sitt utbud av tjänster och kan erbjuda en eller flera av de tjänster som man behöver för att kunna genomföra det som innebär att flytta från en adress till en annan. Då kan man antingen anlita företaget för allt det som det innebär att flytta. Man ger då den gamla bostadsnyckeln till flyttstädningsfirman som kommer och flyttstädar och den nya bostadsnyckeln till (samma firma) som hjälper till och flyttar alla packlådor och möbler. Då behöver man bara ta sig från punkt A till punkt B och resten tar flyttfirman hand om. Eller så bestämmer man sig för att själv packa, städa eller flytta. Känner man att det räcker med att både packa, flytta och packa upp själv, men vill anlita flyttfirman för till exempel flyttstädningen, kan man göra så och slipper då det momentet innan man är helt klar med flytten.

Så hittar du flyttfirma i Uppsala

Om du letar efter en flyttfirma som kan erbjuda sin flyttjänster åt dig i Uppsala, kan du börja med att googla "flyttfirma Uppsala" så bör du få några kontaktuppgifter till sådana firmor som har angett på sin hemsida att de är en flyttfirma och erbjuder sina tjänster i Uppsala. Efter det är det bara att ta kontakt och fråga dem om offert. Du bör också fråga om referenser och kanske vad deras tidigare kunder skriver om dem på omdömessajter. Det finns några sådana, som till exempel reco.se och yelp.se. Ju mer du läser på om dem, desto mindre besviken lär du bli, för då vet du ungefär vad du kan förvänta dig av dem. Här kan du läsa mer om en flyttfirma i Uppsala på: https://www.flyttfirmauppsala.org.

Kontorsstädning – mer än bara städning

22 Feb 2019

Vad innebär det att kkontorsstädningöpa kontorsstädning från ett städföretag? Att det blir rent och snyggt på kontoret? Jo – men det innebär betydligt mer service än så.

Behöver ditt företag återkommande städning? Städpersonal som kommer och dammar, dammsuger och våttorkar för att skapa en fräsch och trevlig arbetsmiljö. Det är mycket vanligt att företag har kontorsstädning för att slippa detta arbete. Men det är inte bara städning som då kan erbjudas då denna städning snarast kan ses som ryggraden för en rad andra serviceområden. Här tas exempel från ett städföretag i Gävle men självklart bör liknande tjänster hittas i andra städer.

Ett städföretag skriver exempelvis att de erbjuder ”komplett kontorsservice”. Först och främst beställs kontorsstädning men kunderna som gör detta kan även beställa kompletterande tjänster.

Fruktservice

Önskas en stor fruktskål i receptionen varje måndag? Eller kanske på personalrummet varannan dag? När städpersonalen ändå är i lokalerna kan de även ställa fram frukt, blommor eller annat som skapar en trevligare arbetsmiljö.

I Gävle finns flera företag som jobbar med fruktservice men då innebär det att ett separat företag behöver åka ut och leverera frukten. Genom att samköra det med kontorsstädningen går det däremot att hålla nere priset då någon ytterligare utkörningsavgift inte utgår.

Tvättning

Har ni ett företag som får mycket tvätt? Kanske en restaurang med dukar eller ett hotell med handdukar och sänglakan? Är det väldigt mycket tvätt bör ett större tvätteri anlitas. Bland annat ligger ett tvätteri i Forsbacka bara 2 mil utanför Gävle. Men även ett par lokala tvätterier finns.

Är det däremot bara handdukar och enklare tvätt som kanske behöver köras till tvätteri någon gång per veckan kan städbolaget ofta ta hand om detta.

Utemiljö

Gräsklippning eller rensning av rabatter? Det är mycket vanligt att städföretag även kan erbjuda enklare trädgårdsarbeten. Det kan exempelvis handla om att hålla rabatterna rena från ogräs eller att mata fåglar eller andra djur.

Jämför städföretagen innan du beställer

Som visas ovan är det mer än bara kontorsstädning som kan beställas när man köper tjänsten som innebär att man får städhjälp på kontoren. Men det innebär även att det är viktigt att jämföra de olika städbolagen.

De tjänster som presenteras ovan är tagna från ett städföretag i Gävle. Men samtidigt finns det andra städföretag i samma stad som har ett betydligt smalare utbud. Det kan innebära att de erbjuder kontorsstädning och trappstädning men inte de omkringliggande tjänster som presenteras ovan. Som företagare är det därför viktigt att jämföra de olika städbolagen då det finns en stor fördel i att kunna köpa in så många olika tjänster som möjligt från ett och samma företag. Läs mer om kontorsstädning. 

Besök en trafikskola innan du flyttar från Stockholm

17 Dec 2018

Att växa upp i Stockholm innebär att man har det ganska bra förspänt rent transportmässigt. Visst, det är en stor stad som det tar ganska långt att ta sig från punkt A till punkt B inom; men du kan åtminstone göra så. Tack vare en välutvecklad kollektivtrafik så kan en stockholmare ta sig från vilken stadsdel som helst till en annan och kan också göra så oavsett vilken tidpunkt det handlar om.

Det gör att man kanske blir lite bortskämd och inte alls fokuserar lika mycket på att ta ett körkort som man, som ung, gör i andra mindre städer. Där blir vikten av ett körkort och en egen bil betydligt mer påtaglig; av den enkla anledningen att du annars blir stående i timtals innan en buss kommer - givet naturligtvis vilken stad det handlar om.

Många som är födda i Stockholm väljer att flytta för att exempelvis studera och för att få en chans att bo i en egen bostad (det senare blir för många en utopi sett till bostadspriserna i vår huvudstad). Gävle är en rakt igenom bra stad att flytta till i syfte att utbilda sig på den populära högskolan som finns. Men, man bör se till att ha ett körkort innan flyttlasset går. Livet i Gävle - och andra städer av en liknande storlek - blir lättare med bil. Vårt råd: besök en trafikskola i Stockholm innan den första terminen sätter igång.

Anmäl dig till en intensivkurs

Det finns egentligen tre stycken vägar att gå då man ska ta ett körkort. Den vanligaste är att man övningskör tillsammans med sina föräldrar och kryddar detta med lite mer djupgående kunskaper hos en trafikskola innan man slutligen känner sig redo.

Den andra varianten ser ungefär likadan ut, men där man förlägger den stora delen hos sin trafikskola i Stockholm och kanske övningskör lite grann med sina föräldrar - eller någon annan handledare - enbart för att hålla igång. Vårt bästa alternativ i just detta sammanhang är emellertid en intensivkurs. En intensivkurs hos en trafikskola ger en snabb belöning och en kortare väg fram till körkortet.

Detta oavsett hur mycket - eller lite - du tidigare har kört. Det hela utgår nämligen från dina egna kunskaper; har du aldrig tidigare kört bil så kan du räkna med att en intensivkurs kan ta ungefär två-tre veckor. Har du kört en del så kan du klara dig med kanske nio dagar. För att förstå detta så måste man också veta att en trafikskola sätter ihop program för varje kund där man - intensivt - blandar teori med praktisk bilkörning om kanske två lektioner dagligen och där man mellan dessa pluggar teori. Det brukar falla väl ut.

De flesta som genomför en intensivkurs klarar också av att ta körkort. Kort sagt: har du två-tre veckor till övers innan din flytt från Stockholm så är rådet att du bokar in dig hos en trafikskola. Det kommer att leda till en enklare vistelse i din nya hemstad.

Globens Trafikskola är en av de mest populära trafikskolorna i Stockholm.

← Äldre inlägg