Besök en trafikskola innan du flyttar från Stockholm

Att växa upp i Stockholm innebär att man har det ganska bra förspänt rent transportmässigt. Visst, det är en stor stad som det tar ganska långt att ta sig från punkt A till punkt B inom; men du kan åtminstone göra så. Tack vare en välutvecklad kollektivtrafik så kan en stockholmare ta sig från vilken stadsdel som helst till en annan och kan också göra så oavsett vilken tidpunkt det handlar om.

Det gör att man kanske blir lite bortskämd och inte alls fokuserar lika mycket på att ta ett körkort som man, som ung, gör i andra mindre städer. Där blir vikten av ett körkort och en egen bil betydligt mer påtaglig; av den enkla anledningen att du annars blir stående i timtals innan en buss kommer - givet naturligtvis vilken stad det handlar om.

Många som är födda i Stockholm väljer att flytta för att exempelvis studera och för att få en chans att bo i en egen bostad (det senare blir för många en utopi sett till bostadspriserna i vår huvudstad). Gävle är en rakt igenom bra stad att flytta till i syfte att utbilda sig på den populära högskolan som finns. Men, man bör se till att ha ett körkort innan flyttlasset går. Livet i Gävle - och andra städer av en liknande storlek - blir lättare med bil. Vårt råd: besök en trafikskola i Stockholm innan den första terminen sätter igång.

Anmäl dig till en intensivkurs

Det finns egentligen tre stycken vägar att gå då man ska ta ett körkort. Den vanligaste är att man övningskör tillsammans med sina föräldrar och kryddar detta med lite mer djupgående kunskaper hos en trafikskola innan man slutligen känner sig redo.

Den andra varianten ser ungefär likadan ut, men där man förlägger den stora delen hos sin trafikskola i Stockholm och kanske övningskör lite grann med sina föräldrar - eller någon annan handledare - enbart för att hålla igång. Vårt bästa alternativ i just detta sammanhang är emellertid en intensivkurs. En intensivkurs hos en trafikskola ger en snabb belöning och en kortare väg fram till körkortet.

Detta oavsett hur mycket - eller lite - du tidigare har kört. Det hela utgår nämligen från dina egna kunskaper; har du aldrig tidigare kört bil så kan du räkna med att en intensivkurs kan ta ungefär två-tre veckor. Har du kört en del så kan du klara dig med kanske nio dagar. För att förstå detta så måste man också veta att en trafikskola sätter ihop program för varje kund där man - intensivt - blandar teori med praktisk bilkörning om kanske två lektioner dagligen och där man mellan dessa pluggar teori. Det brukar falla väl ut.

De flesta som genomför en intensivkurs klarar också av att ta körkort. Kort sagt: har du två-tre veckor till övers innan din flytt från Stockholm så är rådet att du bokar in dig hos en trafikskola. Det kommer att leda till en enklare vistelse i din nya hemstad.

Globens Trafikskola är en av de mest populära trafikskolorna i Stockholm.

17 Dec 2018