Flytta som en flyttfirma

Alla som någon gång har flyttat och vaknat dagen efter kan skriva under på att det värker en del i kroppen – på ställen som direkt påverkar ens vardag. En värk som inte sällan sitter i ryggen och som i värsta fall innebär att man drabbats av ett ryggskott; en skada som man får anse som den vanligaste i samband med en flytt.

Felen man gör är många och därför så tänkte vi gå igenom hur man ska göra för att slippa göra sig illa. Det man ska göra skillnad på är en värk – något som får anses som naturligt efter en flytt, lite träningsvärk sprungen ur ovana att lyfta och bära frå man räkna med – och smärta som kommer av att man lyft fel och som inte går över.

Det vill säga; värk är okej – smärta ska man undvika och för att slippa sådana så hämtar vi några tips från de som kan en flytt bäst: en flyttfirma. Vi kan här säga att du ska flytta till en villa Gävle och att du av en flyttfirma ska använda dessa tips för inspiration:

  • Packa rätt. En flyttfirma packar lättare än vad folk i gemen gör vid sina flyttar. Du kommer att tjäna på att lägga dina tunga böcker i flera olika kartonger snarare än att lägga samtliga i tre- eller fyra stycken. Fyll några böcker i botten av varje kartong, lägg lättare föremål på toppen.
  • Släpp prestigen. Troligt är att du tar hjälp av dina vänner vid flytten till Gävle och att en viss tävlingsinstinkt finns er emellan. Släpp den. De flesta skador kommer av att man lyfter för tungt trots att man är trött. Du behöver inte lyfta tre kartonger åt gången – gå flera gånger istället och informera dina vänner om detta. Det är ingen styrketävling. Du ser ingen personal på en flyttfirma gå omkring med fler kartonger än nödvändigt.
  • Lyft rätt. Ryggskott kommer av primärt från de lättare sakerna man ska lyfta och där man tappar fokus på hur man ska göra. Det vill säga; ska man lyfta ett litet sängbord så tar man i med ryggen; man böjer sig inte ner och lyfter med benen – pang! Ett ryggskott. Böj dig ner, låt benen vara styrkekällan och lyft lugnt och kontrollerat.
  • Handskar. Använd handskar om du är ovan vid att lyfta saker. Kartonger har en förmåga att skära in i händerna och har de väl gjort det så kommer du att ha svårt att bära in allt till huset. Återigen – en flyttfirma använder handskar av en anledning och tar av dessa om det handlar om känsligare saker som ska bäras.

Ska du flytta till Gävle från Stockholm? Då kan du vända dig till denna firma: www.flyttfirmaälvsjö.se.

18 Nov 2016