Flytta till Gävle från Uppsala

Ska ni flytta från Uppsala till Gävle? Gratulerar! Att bo i Gävle är ingen dum idé. Gävle är lagom stort med sina knappa 80.000 invånare, som inte kallas Gävlarna, utan Gävle-bor. Centrum är lagom stort. Staden ligger vid foten av den del av landet som kallas Norrland, vilket för övrigt nästan består av halva Sverige. Staden är medeltida och första tecknet på stadsbildning i nuvarande Gävel är från 1446. Gävle som ligger vid kusten och har tidigt utgjort förbindelser, både söderut (Ryssland) österut (Finland) och  ligger än i dag i en knutpunkt mellan Stockholm-Sundsvalls tågtrafik, och till dalarna, som till exempel till Falun, Avesta och till Örebro och Mjölby och nära till Uppsala.

Industristad

Den som vill arbeta i någon av stadens industrier finner många sådana att få anställning inom. Här finns mer än 7.000 företag, bland de största är Billerud Korsnäs, Syntronic, Gevalias kafferosteri och Cloetta. Vill man arbeta med media finns här Gefle Dagblad och konkurrenten Arbetarbladet, att arbeta på. Här söker man bland annat säljare, barnpassare, djurskötare och snickare. Vill man bo och bosätta sig i Gävle kan man söka bostad i Sätra, Brynäs, Bomhus eller i Andersberg, beroende på vad man vill få ut av sitt boende. Som de flesta förstår, är Gävle mer än halmbocken, som dessvärre brukar tändas på innan julafton.

Trivsel i Gävle

De flesta trivs alldeles utmärkt i Gävle, om man tolkar tidningarna rätt som rapporterar om gävlebornas trivsel i staden. Om man gillar att bo i en kuststad som Gävle är, kommer man att trivas vid vattnet. Här är Furuviksparken nära med djur och nöjen. Har man barn är det alltid ett kärt besök att få titta på djuren.

Flytta från Uppsala

När man flyttar ur en bostad, gäller det att få undan allt i packlådor och kanske passa på att sortera det som ska med och sådant som ska slängas? Många tycker att det är ett bra tillfälle att slänga det som man annars inte gör.  Vissa flyttar vart femte år, just för att få tillfälle att städa undan och slänga sådant som inte ska vara kvar.

Städa så att inspekterarna blir nöjda

När allt är sorterat och undanpackat är det sedan dags att städa bort allt som påminner om att någon har bott i bostaden, så att nästa boende kan flytta in. Här brukar hyresvärdarna vara ytterst nogranna med städningen. Då de kommer för att inspektera städningen kan de känna med fingret ovanpå dörrarna och dörrkarmarna. De kan dra fram spisar och kontrollera golvet bakom. Så av den anledningen är det viktigt att städa på ett sådant sätt att kontrollanterna blir nöjda.

26 Jul 2018