Kontorsstädning – mer än bara städning

Vad innebär det att kkontorsstädningöpa kontorsstädning från ett städföretag? Att det blir rent och snyggt på kontoret? Jo – men det innebär betydligt mer service än så.

Behöver ditt företag återkommande städning? Städpersonal som kommer och dammar, dammsuger och våttorkar för att skapa en fräsch och trevlig arbetsmiljö. Det är mycket vanligt att företag har kontorsstädning för att slippa detta arbete. Men det är inte bara städning som då kan erbjudas då denna städning snarast kan ses som ryggraden för en rad andra serviceområden. Här tas exempel från ett städföretag i Gävle men självklart bör liknande tjänster hittas i andra städer.

Ett städföretag skriver exempelvis att de erbjuder ”komplett kontorsservice”. Först och främst beställs kontorsstädning men kunderna som gör detta kan även beställa kompletterande tjänster.

Fruktservice

Önskas en stor fruktskål i receptionen varje måndag? Eller kanske på personalrummet varannan dag? När städpersonalen ändå är i lokalerna kan de även ställa fram frukt, blommor eller annat som skapar en trevligare arbetsmiljö.

I Gävle finns flera företag som jobbar med fruktservice men då innebär det att ett separat företag behöver åka ut och leverera frukten. Genom att samköra det med kontorsstädningen går det däremot att hålla nere priset då någon ytterligare utkörningsavgift inte utgår.

Tvättning

Har ni ett företag som får mycket tvätt? Kanske en restaurang med dukar eller ett hotell med handdukar och sänglakan? Är det väldigt mycket tvätt bör ett större tvätteri anlitas. Bland annat ligger ett tvätteri i Forsbacka bara 2 mil utanför Gävle. Men även ett par lokala tvätterier finns.

Är det däremot bara handdukar och enklare tvätt som kanske behöver köras till tvätteri någon gång per veckan kan städbolaget ofta ta hand om detta.

Utemiljö

Gräsklippning eller rensning av rabatter? Det är mycket vanligt att städföretag även kan erbjuda enklare trädgårdsarbeten. Det kan exempelvis handla om att hålla rabatterna rena från ogräs eller att mata fåglar eller andra djur.

Jämför städföretagen innan du beställer

Som visas ovan är det mer än bara kontorsstädning som kan beställas när man köper tjänsten som innebär att man får städhjälp på kontoren. Men det innebär även att det är viktigt att jämföra de olika städbolagen.

De tjänster som presenteras ovan är tagna från ett städföretag i Gävle. Men samtidigt finns det andra städföretag i samma stad som har ett betydligt smalare utbud. Det kan innebära att de erbjuder kontorsstädning och trappstädning men inte de omkringliggande tjänster som presenteras ovan. Som företagare är det därför viktigt att jämföra de olika städbolagen då det finns en stor fördel i att kunna köpa in så många olika tjänster som möjligt från ett och samma företag. Läs mer om kontorsstädning. 

22 Feb 2019