Rätt firma för din renovering i Gävle

Att det blivit betydligt billigare att renovera under senare år har gjort att många husägare förverkligat sina drömmar. Tack vare rot-avdraget så kan man anlita professionell hjälp vid en renovering och dra av 30% av den totala arbetskostnaden och detta med ett tak om 50.000 kronor/år och per person. Tidigare var detta avdrag än mer generöst och där man kunda dra av hela 50% av arbetskostnaden, men sedan årsskiftet 2016 så är det 30% som gäller. Något som dock fortfarande – utan tvekan – ska anses som ytterst generöst. Det finns således fortfarande all anledning att se över vad som kan förbättras, förskönas eller byggas till om man äger ett hus.

Dock – det man ska över och verkligen säkerställa är att den hjälp man tar verkligen är professionell. Något som man definitivt inte kan ta för givet och som är att anse som den stora baksidan med rot-avdraget. Antalet fuskjobb har nämligen ökat dramatiskt och detta över hela Sverige – Malmö, Stockholm, Gävle eller Kalix spelar ingen roll – och det är de snabba pengarna som företag kan tjäna som ligger till grund för detta.

Kort och gott – en ökad efterfrågan inom exempelvis renovering har gjort att behovet av professionell hjälp även den ökat och där finns också en möjlighet att tjäna pengar för rena blufföretag.

Så undviker du ett fuskjobb

Detta måste man vara medveten om och som husägare så måste man också se till att det företag man anlitar verkligen har på fötterna och kanske särskilt här om det gäller en renovering som kan medföra stora skador om den genomförs på fel sätt. Badrum och kök är typiska områden där man bör vara extra försiktig och välja företag med större omsorg.

Hur ska man få göra för att se att den firma man anlitar för en renovering verkligen är kompetenta och pålitliga? Ja, helt lätt är det inte – men vi kan rada upp några detaljer som man bör ha i åtanke och som kan leda till ett bättre resultat. Vi kan här säga att du äger ett hus i Gävle och står inför en renovering av ditt badrum. Följer du dessa punkter så har du också en bättre chans att hitta ett företag som är seriöst och som verkligen klarar av att hjälpa dig.

  • Referenser. Ring tidigare kunder och gå gärna långt tillbaka i tiden. En vattenskada kommer sällan direkt utan visar sig först efter något år.
  • Behörighet. Är den elektriker företaget har anställd behörig, är rörmokaren certifierad enligt exempelvis Säker Vatten och är plattsättaren utbildad och kan han visa upp yrkesbevis? Ställ frågor!
  • Priset. En renovering i Gävle blir billig tack vare rot-avdraget så du behöver inte vrida och vända på kronor för att ytterligare sänka priset. Ett lågt pris kan mycket väl indikera vilken kvalitet företaget har.
22 Nov 2016