Så kan du göra vid flytten till Gävle

Ska du flytta till Gävle? Enligt Gästriklands tidning var det ett netto på inflyttningar till Gävle på 730 personer någon gång under åren 2016-2017. Att flytta till Gävel är ingen dum idé, hit flyttar studenter, småbarnsföräldrar och annat smått och gott. Man kan gå på högskolan i Gävle och utbilda sig inom design, ekonomi, kultur eller teknik eller bli högskoleingenjör, om man så vill. Vill man jobba finns det en del stora företag såsom. Coop i, Ovako, Bilmetor, Midroc som har köpt upp en hel de gamla bruk, Edsbyn och annat bdåe inom tillverkning och inom tjänstesektorn.

Gävle är en lagom stor stad, porten in till övriga Sverige och hela Norrland. Härifrån har det gått båtar österut, tåg västerut , norrut och söderut. Avståndet till Stockholm gör att man kan veckopendla, om man så vill. Huspriserna är helt annorlunda i Gävlve än i Stockholm och har man barn kan just flytten till ett eget hus vara en dröm som man vill förverkliga. Med den stora inflyttnignen till Stockholm, kommer antagligen området där man väljer att bosätta sig runt Stockholm komma att växa. 

Praktiska saker att lösa vid själva flytten

Det är en hel del praktiska saker som ska lösas innan man är på plats i Gävle, som vart man ska flytta. Det brukar vara den svåraste biten, men när den väl är löst, är det andra löst nästan av sig självt. Det finns många fina områden i och kring Gävle, man kan välja att bo i Bomhus, Hedesunda, Stenbäck eller i centrala Gävle. Priserna på hus har den senaste tiden dessvärre stigit. Däremot kan den optimistiske hoppas på en nedåtgående pristrend om amorteringarna avskräcker för vidare husköp.

Packning, flytt och flyttstädning

Har man bara kommit underfund med hur man vill bo kan man väl börja med alla förberedelser för att kunna fgöra den eferlängtade flytten. Det första man bör göra när man väl vet vilket datum man ska flytta, är att boka in en flyttbil eller om man så vill, en flyttfirma. Med Rut-avdraget är det inte dyrt att anlita en flyttfirma som tar hand om hela flytten åt en. Boka i tid. De är vårt råd. När man väl ahr fått det gjort kan man sedan gå till nästa steg, som är att packa, flytta alla möbler och sedan utföra den viktiga flyttstädningen.

Bor man till exempel i Norrköping och ska flytta till Gävle kan man googla flyttstädning Norrköping för att få tag i en städfirma som kan komma och flyttstäda medan man sköter alla andra praktiska saker, eller så anlitar man en flyttfirma som även tar hand om flyttstädningen. Lycka till!

18 Aug 2018